Cum am ştiut?

Nici nu auzisem cuvantul asta. Antreprenor. Cu siguranta acum 10 ani nu era asa la moda, cum este acum. In liceu, atunci cand cautam sa imi descopar pasiunea, nici nu auzisem de termenul asta…

Despre Pasiune am mai vorbit. Si despre presiunea imensa de a-ti descoperi pasiunea de tanar si ideea ca trebuie sa iei o hotarare, care iti va afecta tot restul vietii. Pasiunea nu este un lucru static, nu trebuie neaparat sa te urmeze TOATA viata, nu este ca un drum fara intoarcere. Acum, v-am marturisit ca sunt pasionata de antreprenoriat, antreprenoriat feminin, antreprenori self-made si povestile lor. Cum am stiut?

Dupa ce am inceput proiectul happybox, am avut sute zeci de intalniri cu antreprenori din toata tara. Cum asa? In happybox includeam ofertele altor companii si, la inceput, a trebuit sa ma intalnesc personal cu directorii sau proprietarii afacerilor pentru a le explica integ conceptul si pentru a-i convinge sa faca parte din proiectul nostru.

Nu o sa va detaliez acum despre happybox, cred ca as putea scrie sute de randuri si tot nu as epuiza subiectul. Asa se intampla cand pui suflet intr-un proiect, este ca si copilul tau. Pana si prietenii incep sa glumeasca pe semana ta, cand te aud vorbind despre acelasi subiect, businessul tau.

Ca o mamica mandra care arata tuturor poze cu copilul, asa si un antrepenor vorbeste cu patos si are resurse greu epuizabile cand e vorba despre afacerea lui.

Buun, ramasesem la zecile de intalniri pe care le-am avut cu antreprenori. Dupa ce le povesteam neobosita despre happybox (probabil vazandu-mi entuziasmul specific si amintindu-si de ei), incepeau sa imi relateaze despre cum si-au inceput afacerea, imi prezentau, cu mandria unui parinte, compania lor, sediul si produsele, imi povesteau dificultatile prin care au trecut, despre clientii fideli, care ii apreciaza si care fac ca toata agitatia sa merite, despre crezul lor si ce ii diferentiaza de concurenta. Mi se parea uimitor.

Stateam si cateva ore la o intalnire. Invatam din povestile lor, ma identificam cu pasiunea lor pentru business si eram fascinata de aventura lor. Ma inspirau mai ales povestile antreprenorilor self-made, care au pornit de la zero, s-au imprumutat pentru a porni afacerea, au riscat totul si au crezut cu toata forta in ideea lor. Oamenii astia m-au impresionat. Mi-am dat seama ca pentru ei nu exista o alta solutie. Afacerea trebuia sa mearga si faceau totul ca sa fie asa. Cele mai profitabile afaceri erau pornite de astfel de oameni. Oameni insetati.

Si nu ma refer numai la bani aici, insetati de dorinta de a face lucruri intr-un mod profesionist, de a schimba normele unei industrii, de a seta noi standarde si de-a schimba mentalitati. Dupa ce munca ta este apreciata, dupa feedbackul clientior, nu cred ca mai e cale de intoarcere. Te indragostesti de antreprenoriat. Asa am stiut. M-am indragostit de povestile lor si vreau sa le fac auzite, ca sa va indragostiti si voi:)

Ne auzim curand cu povesti care sa va inspire!

Denisa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s