De la a vinde produse şi servicii la a vinde: Emoţii

Sunt nostalgică. Azi am dat peste articolul meu din Business Woman de acum…cred ca au trecut deja 3 ani. De cand o am pe Iris, mereu socotesc scăzând vârsta ei 🙂

Articolul suna cam aşa:

Ales să încep prima noastră întâlnire prin a vă propune un exerciţiu de imaginaţie, care sună în felul următor: Haideţi să analizăm coşul nostru de cumpărături săptămânale, din punct de vedere al emoţiilor. Mai exact, haideţi să vedem cum se transformă bunurile şi serviciile pe care le cumpărăm şi utilizăm în trăiri, sentimente şi stări.

Făcând acest exerciţiu eu îmi văd propriul coş transformându-se astfel: un mic dejun consistent şi rapid pentru dimineţile aglomerate înseamnă că achiziţionez: timp, sănătate şi energie. Treptat, toate produsele din coşul meu se transformă în: relaxare, curăţenie, prospeţime, arome, grijă, dragoste… şi multe altele!

Vă propun să ducem această idee mai departe şi să analizăm împreună serviciile pe care le cumpărăm în mod constant. Astfel, salonul de înfrumuseţare vinde frumuseţe, încredere şi bună dispoziţie; pot continua cu exemplul serviciilor medicale, sportive sau turistice. Practic, cumpărăm îngrijire, sănătate, stare de bine, satisfacţie şi cel mai important: Fericire!

De la această convingere a pornit şi ideea afacerii noastre, care vinde: amintiri, momente de bucurie alături de cei dragi, zâmbete, relaxare, momente speciale şi multe alte emoţii.

Ce poate fi mai frumos decât să lucrezi în domeniul cadourilor? Ele ne transmit emoţie, nerăbdare şi fericire! Numai că nu este întotdeauna la fel de uşor să găsim cadoul perfect. De câte ori vi s-a întâmplat să primiţi un cadou nepotrivit? Sau de câte ori ni s-a întâmplat să nu ştim ce cadou să cumpărăm? Multitudinea de cadouri clasice, produse de îmbrăcăminte, parfumuri, produse de înfrumuseţare sau cărţi, care este covârşitoare în momentele în care nu dorim să cumpărăm ceva anume, pare acum că se micşorează brusc. Este posibil ca problema să se datoreze faptului că niciunul dintre aceste produse nu ne-a transmis o emoţie suficient de puternică.

Am ales să mă implic în crearea şi vânzarea unui produs cu care am rezonat şi care mi-a adus emoţie încă de prima dată când l-am întâlnit în străinătate. Conceptul este explicat simplu prin: Experienţe şi activităţi cadou.

Închei cu o întrebare: V-ar plăcea să puteţi oferi în dar: EMOŢIE – O amintire pentru toată viaţa, împachetată într-o cutie elegantă, cu fundiţă?

Pe curând,

Denisa

Reclame

Un gând despre „De la a vinde produse şi servicii la a vinde: Emoţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s