Ghid de comunicare: Cum să fii un bun interlocutor

Ghidul de comunicare săptămânal e aici! Iată cea de-a doua lecţie de comunicare: Cum să fii un bun interlocutor. Graficul de mai jos te va ajuta să afli ce să zici şi ce să eviţi, într-o conversaţie. Vezi aici prima lecţie de comunicare!

Plânge-te des şi vei rămâne acasă

Oamenii evită persoanele care se plâng des, faptul că au o atitudine de victimă în faţa evenimentelor din viaţa lor, nu le face o companie plăcută. Suntem atraşi de oameni pozitivi,

care văd partea bună a lucruilor şi care depăşesc obstacolele cu zâmbetul pe buze. Pentru că toti avem probleme, preferăm să nu ne încărcăm şi cu problemele altora, ci cel mult să discutăm de ele într-o notă amuzantă.

Vorbeşte despre soluţii nu despre probleme!

untitled-infographic (2)Evită critica.

Sunt cel puţin două motive pentru care să o elimini din conversaţii.  Lumea e mică, nu ştii niciodată dacă persoana despre care vorbeşti este un apropiat al interlocutorului tău dar, cel mai important, lumea se va gândi că în acelaşi mod vorbeşti şi despre ei atunci când nu sunt de faţă.

Încearcă să vezi laturile bune ale oamenilor, asta te va face o persoană dorită în conversaţii dar îţi va asigura şi o viaţă mai veselă!

Acordă atenţie.

Nimic nu este mai neplacut decât sa vorbeşti cu un partener care îşi verifică telefonul sau, pur şi simplu, nu este prezent. Încearcă să asculţi, să reiterezi cele spuse şi să întelegi punctul de vedere al celui cu care vorbeşti. Nu încerca să îi spui ce ar trebui să facă, lumea nu vrea să audă unde a greşit sau ce ai face tu (decât dacă ţi se cere sfatul).

De cele mai multe ori vrem doar să fim ascultaţi şi înţeleşi!

Vorbeşte la obiect.

Ne formăm rapid o părere despre interlocutorul nostru în funcţie de modul în care îşi scructurează gândurile. Două persoane care cunosc în egală măsură un subiect, pot face impresii total diferite. O persoană care este la obiect şi atinge pe scurt toate punctele, într-un mod organizat, va parea că ştie mai multe decât o persoană care are un discurs haotic.

Deşi tentaţia de a arăta cât ştii poate fi mare, încearcă să comunici strict ce crezi că este de interes pentru persoana cu care comunici. E mai bine să ţi se ceară să continui decât să îi plictiseşti şi să spere că te vei opri!

 

Ce ţi-ai propus să aplici de acum încolo în conversaţii?

Pe curând,

Denisa

 

P.S: Dacă ştii pe cineva căruia i-ar folosi trucurile de mai sus, Share this!

Mulţumesc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s