Îţi aminteşti ce rezoluţii ţi-ai făcut, la început de an?

Din seria articolelor scrise pentru Business Woman, cu mult, mult timp în urma, am mai găsit unul în care scriam despre: rezoluţii pentru un an excepţional.

Ştiu, o sa ziceţi ca nu e 1 Ianuarie! Ce mi-a venit cu rezoluţiile?!? Dar suntem aproape de jumatatea anului, aşa că, vă puteţi întoarce la obiectivele voastre şi vă recomand să verificaţi progresului pe care l-aţi facut până acum. 

1.Fă-ţi timp pentru tine

papillionaire8Anul viitor voi urma un curs de pictură, voi încerca escalada indoor (va fi interesant!), voi programa prima mea lecţie de echitaţie şi îmi voi face mai des timp pentru mine: un masaj cu roci vulcanice sau o terapie reiki sunt primele pe care vreau să le încerc!

Sunt sigură că toate avem o astfel de listă, de lucruri şi experienţe pe care ni le dorim, dar care nu se concretizează niciodată. De ce?

Din motive precum: nu am timp, am alte priorităţi, nu e cel mai bun moment, copilul îmi ocupă tot timpul liber… de fapt ne găsim scuze! Atunci când apare ceva neprevăzut şi urgent, reuşim mereu să găsim câteva ore  şi  resursele necesare pentru  a-l rezolva. Cred că merită să acordăm aceeaşi importanţă şi lucrurilor care ne hrănesc sufletul, ne ajută să ne relaxăm şi ne transformă în oameni mai buni.

 2. Din când în când apasă butonul: Pauză!

856292ceaff10f24c0ac875e173388b2Noi, femeile, suntem cele care le purtăm de grijă tuturor din jur, vrem să ne asigurăm că toată lumea este în regulă, avem o mulţime de griji şi gânduri pentru fiecare în parte, pe lângă cele legate de munca noastră şi tot ce avem noi de rezolvat.

În toată avalanşa asta de gânduri, liste şi alergătură, timpul pe care îl petrecem cu cei dragi, de cele mai multe ori, se rezumă la serile în care facem ceva de mâncare, ne asigurăm că hainele sunt pregătite, organizăm facturile şi lista este foooarte lungă…

Propunerea mea este să ne oprim puţin, să punem pauză lucrurilor care „trebuie” făcute, pentru câteva ore.

Ieşiţi la o întâlnire (da, întâlnire romantică în adevăratul sens!) cu soţul vostru! În loc să ieşiţi la cină şi să vorbiţi despre ce mai e nou la birou sau ce mai trebuie rezolvat prin casă, încercaţi să îl redescoperiţi şi să vă prezentaţi aşa cum aţi face-o unui străin. Purtaţi o conversaţie despre voi doi, despre fiecare în parte şi redescoperiţi-vă! În agitaţia în care suntem prinşi zi de zi, am uitat să mai punem pauză din când în când. Încearcă să faci asta măcar o dată pe săptămână, te vei simţi energizată şi vei construi amintiri alături de cei dragi!

3. Stabileşte-ţi priorităţile

Noul an vine mereu împreună cu rezoluţii şi planuri pentru viitor, lucru care este extrem de benefic! De curând am auzit un discurs al unui profesor de la Harvard despre planificaimportanţa şi beneficiile pe care le poate aduce ţinerea unui jurnal. Aţi fi uimite să aflaţi că cei mai de succes oameni de pe planetă erau/sunt împătimiţi ai jurnalelor, scriind cu rigurozitate zilnică câteva gânduri. Ţelurile pe care ni le stabilim sunt urmate de planuri de acţiune şi de aici până la rezultatele aşteptate mai sunt doar câţiva paşi! Să ne stabilim obiective, să ne organizăm mai bine şi să ne manageriem mai eficient timpul şi priorităţile – cred că ar trebui să fie o rezoluţie pe care să o repetăm în fiecare zi a anului!

4. Fii pozitivă

fii veselaDacă şi voi credeţi în puterea minţii, în optimism şi gândirea pozitivă, atunci ştiţi deja că ele aduc, pe lângă o minte şi un corp sănătos, rezultatele pe care le aşteptăm! Încercaţi să nu vă mai stresaţi inutil (deşi mereu când ne stresăm este inutil).

Nu uitaţi că modul în care gândim influenţează direct acţiunile şi rezultatele, aşa că, dacă tot putem alege, eu aleg să gândesc pozitiv, să mă stresez mai puţin, să mă educ să văd mereu partea bună a celor din jur şi a situaţiilor şi sunt sigură că mă voi simţi mai bine, mai fericită şi voi răspândi în jur zâmbete molipsitoare.

5. Ofera ajutor! 

audrey helpingSunt sigură că fiecare dintre noi se simte bine atunci când poate să ajute, când facem un gest fără să aşteptăm nimic înapoi – un mulţumesc sincer este mai preţios decât orice recompensă. Gesturile mici, dovezile de grijă, gândurile bune transmise, ne fac să prindem aripi şi, deşi poate ne dăm peste cap ca să rezolvăm ceva, ne simţim plini de energie şi vigoare pentru că am putut să ajutăm.

Ultima mea rezoluţie pentru 2014 este că, după ce ne-am făcut timp pentru pasiunile noastre (sau descoperirea unora noi), după ce reuşim să petrecem timp de calitate cu cei dragi, să ne organizăm mai bine şi să gândim pozitiv… să ne facem timp şi pentru a fi mai săritori, mai implicaţi, mai deschişi către ceilalţi, mai receptivi.

Sursa fotografii: Pinterest

denisa

Articol scris de Denisa Avram, pentru Business Woman 2014.


Uneori uitam ce ne-am propus la inceputul anului si e bine sa ne reamintim intentiile, pentru a le monitoriza progresul. Eu am un carnetel (pe care l-am transformat in jurnal) si citesc din cand in cand rezolutiile puse la inceput de an.

Spune-mi, ai reusit sa te tii de rezolutiile tale?

Pe curând,

Denisa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s