EntreprenELLE inteviu: Camelia Moldovan (part 1)

Am găsit prima Ambasadoare EntreprenELLE ! (de fapt ea m-a găsit pe mine). Programul dedicat Ambasadoarelor Entreprenelle a fost creat pentru a spune poveştile de business ale unor tinere antreprenoare (aşa cum este şi Camelia) dar şi pentru a oferi suport.  Citeşte mai multe despre program AICI.

Să fii antreprenor nu este mereu uşor. Ştiu asta. Aşa că, sper să profiţi la maxim de experienţa Cameliei! Ea de abia aşteaptă să îi pui întrebări şi să-i ceri sfaturi!

Ea este Camelia Moldovan, are 31 ani si este din Brasov.

Aviary Photo_131096719157538305 - Copy

Sunt o persoana deschisa si comunicativa. Sunt foarte activa si implicata, in sensul ca imi doresc sa am mereu ceva de facut, indiferent de tipul activitatii. Imi place foarte mult sa calatoresc, sa cunosc oameni noi si sa le ascult povestile. De asemenea, imi place sa petrec timp cu prietenii si am o mica pasiune pentru boardgames.

A studiat psihologia si pedagogia la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei in cadrul  Universitatii Transilvania din Brasov, iar ulterior a urmat cursurile masteratului de Resurse Umane in cadrul aceleiasi universitati.

  • Cum ai stiut ca vrei sa iti pornesti propria afacere?

Nu pot spune ca a fost un moment anume. A fost o combinatie intre o dorinta latenta si un moment de rascruce in cariera – oarecum acesta a parut pasul cel mai natural.

  • Cum ti-a venit ideea ?

Ideea a pornit din pasiune. Am fost plecata in 2008 prin programul Work and Travel USA si am avut o experienta incredibila. wtr (8)Imediat dupa intoarcere m-am angajat la firma prin care plecasem si am lucrat la ei urmatorii 6 ani. Era cam tot ce stiam si tot ce imi doream sa fac si mai departe, plus ca, de-a lungul timpului identificasem cateva lucruri pe care eu le-as fi facut diferit, asa ca, dupa o analiza atenta a factorilor implicati, am luat decizia de a deschide propria mea agentie de Work and Travel: American Challenge.

(www.amch.ro sau www.facebook.com/amch.romania)

  • Ce au spus ceilaltii, atunci cand le-ai zis ca vrei sa fii antreprenor?

Toata lumea m-a sustinut si m-a incurajat, in special sotul meu – alaturi de care am luat toate deciziile si care ma sustine maxim, nu doar cu incurajari, dar si cu idei si logistica. 🙂

  • Ai o educatie antreprenoriala? Ai antreprenori in familie?

Sunt primul antreprenor din familie, dar sper ca asta inseamna doar ca am deschis eu drumul si ca vor mai fi si altii. Nu am o educatie antreprenoriala bogata. Am citit cateva carti si am urmat cateva cursuri online tinute de niste oameni pe care ii admir: Lorand Soares Szasz, Ciprian Soleriu, etc… Insa, cele mai multe lucruri le-am invatat din mers, prin testari. In momentul in care chiar aplici ceva, vezi daca merge sau nu si iei decizia in consecinta – este cea mai buna metoda.

  • Ce ti s-a parut cel mai complicat in procesul infiintarii unui star-up ?

Birocratia. 🙂 Si nu atat cantitatea de acte cerute si drumurile pe la diverse ghisee (desi nici astea nu au fost placute), ci faptul ca nu stii ce ai de facut. Gasesti doar bucati de informatie si restul le afli pe parcurs, pe bucatele, de la diversi oameni mai mult sau mai putin dorinci sa te ajute.

  • In ce an ai inceput oficial si cati ani aveai atunci?

Am deschis firma in iulie 2014, la varsta de 29 ani.

  • In ce ai investit pentru pornirea afacerii si care a fost suma investita?

Suma investita initial nu a fost una mare. Fiind vorba de oferirea unui serviciu, partea de investitie a tinut in mare parte de gasirea si amenajarea unui birou – lucrul cel mai important atunci cand lucrezi cu publicul. Au urmat site-ul si materialele promotionale (afise, flyere, etc…) care au dus investitia intiala pe la 2000 euro.

Sper ca prima parte a interviului ţi s-a părut interesantă, dacă ai intrebari nu ezita sa le laşi mai jos, în rubrica de comentarii.

P.S: Urmează să vorbim despre promovare, angajaţi, planuri de dezvoltate şi sfaturile Cameliei.

Pe curând,

Denisa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s