„Cred mult în potenţialul oamenilor cu care lucrez şi apreciez plus valoarea pe care mi-o aduc.” Interviu: Alina Novac (part 2)

Echipa mea de lucru este foarte importantă, mai importantă decât mine, deoarece fără ei nu aş avea o afacere de dezvoltat. – Alina Novac (33), Novak Privé.

Cred că ştiţi deja cât de mult îmi plac poveştile de business.

Îmi place la nebunie energia şi pasiunea, cu care antreprenorii vorbesc despre businessul lor, ca despre un copil; un copil care s-a născut dintr-o scânteie şi acum e mare-sănătos-frumos, datorită eforturilor susţinute, din fiecare moment. Cred că, acea sclipire din ochi, am văzut-o doar la părinţi şi la antreprenori. 🙂

Şi, până la urmă, e normal ca în poveştile lor să predomine cuvinte ca: „ideea mea”, „am făcut”, „am ajuns…”. Antreprenorii creează şi pentru asta, merită toată lauda.

Şi Alina Novac este antreprenor, iubeşte ceea ce face, dar discursul ei este…puţin diferit.

La început, nu mi-am putut da seama exact, despre ce este vorba. Dar acum, recitind materialul, am înţeles. 

Cuvintele „echipa mea”, „fără ei nu aş putea”, „cred în potenţialul oamenilor cu care lucrez”, au dat-o de gol. Cred că lipsa asta a ego-ului, vine cu experienţa, odată cu relaxarea.

Îmi place filosifia Alinei şi cred cu tărie că oamenii care se simt apreciaţi şi valoroşi pentru companie, fac lucrurile mai bine, mai repede şi vor rămâne pentru mai mult timp.

Aşa că, profitaţi de experienţa de business a Alinei Novac, puneţi-i întrebări şi citiţi povestea ei.

Prima parte a interviului o găsiţi aici: De la securitate naţională la pantofi de lux! EntreprenELLE interviu: Alina Novac

Interviu: Alina Novac (part 2)

 

Ca antreprenor eşti, în general, omul bun la toate. Care sunt treburile pe care le faci?

Omul bun la toate nu sunt, însă prefer să fiu informată cu absolut tot ce se întâmplă în afacerea pe care o coordonez şi nici o decizie nu se ia fără acceptul meu. Cred că fac tot ce pot și un pic peste. Iar poate câteodată ar trebui să fac mai puțin. Cred mult în potenţialul oamenilor cu care lucrez şi apreciez plus valoarea pe care mi-o aduc, pentru că împreună cu ei, da!, sunt omul bun la toate.   Oricum, încerc să mă limitez cât pot la coordonarea activităților și să deleg cât mai mult.

Cum te promovezi?

Foarte important în cazul tuturor proiectelor mele este să poți ajunge la oameni și să le câștigi încrederea. De aceea, deși folosim modalități de promovare on-line, punem un mare accent pe discuțiile directe cu potențialii clienți. Modalităţile de promovare nu sunt foarte diferite faţă de ale celorlalte branduri româneşti, însă eu pun accent pe parteneriateşi evenimente. Un alt punct foarte important este că ne folosim de încrederea deja câștigată în alte zone. De exemplu, pentru Novak Privé, clienții Stedel sunt o bază foarte bună de start.

Unde îţi găsim produsele?IMG_20160621_13

Noua gamă de produse Novak Privé este disponibilă prin intermediul site-ului www.novakprive.ro şi pe pagina de Facebook Novak Privé. Produsele vor fi disponibile şi prin alte magazine multibrand on-line de notorietate din România.

Pentru magazinul on-line ce fel de promovare folosesti? Ce ne poti spune despre promovarea online si prin social media, ai incercat?

Până acum ne-am concentrat foarte mult pe promovarea prin intermediul Facebook și suntem mulțumiți de rezultate. Pe viitor, însă, suntem deciși să folosim și instrumentele Google AdWords deoarece credem că ne-ar ajuta să ajungem mai ușor la clienți și, în același timp, să ne dezvoltăm identitatea de marcă pe care ne-o dorim. Nu vom renunța însă la Facebook.

Care a fost feedbackul primit de la piaţă?

Am început proiectul Novak Privé anul acesta, dar este drept că el se bazează pe o experiență anterioară prin Stedel Brand. Deocamdată noi suntem foarte mulțumiți de reacțiile primite din partea clienților, reacții ce ne încurajează să continuăm proiectul și să dezvoltăm noi game de produse.

Aviary Photo_131121036265091730Cât timp îţi ocupă gestionarea afacerii? Este un full-time job?

Niciodată nu mi-am cronometrat timpul dedicat afacerii, însă este limitat de timpul pe care îl dedic copiilor şi celorlalte activităţi profesionale pe care le desfăşor. Această afacere nu am cum să o gestionez singură. Echipa mea de lucru este foarte importantă, mai importantă decât mine, deoarece fără ei nu aş avea o afacere de dezvoltat. Practic nu există timp dedicat, ci face parte din viaţa mea zi şi noapte, la fel ca şi celelalte.

Ai angajaţi? 

Oricât de multă putere de muncă aș avea ar fi imposibil să fac chiar totul singură, astfel încât angajații sunt o necesitate. Apoi, eu îmi doresc să cresc proiectele cât mai mult iar acest lucru nu se poate face decât cu sprijinul unei echipe care te completează.

Cum au mers, până acum, vânzările ? Ce estimări ai pentru viitor?

Vânzările abia au început. Chiar daca am concurenţi consacraţi, piaţa este primitoare şi în continuă dezvoltare. Luând în considerare faptul că Novak Privé produce atât genţi, cât şi încălţăminte, pentru primele 3 luni estimez aproximativ 3 comenzi de genţi şi 3 comenzi de încălţăminte pe zi.

Care a fost cea mai mare cumpănă? Au fost momente în care ai vrut să renunţi?

Sunt momente în care ai parte de dezamăgiri, cele mai urâte fiind generate de oameni şi mai ales de oameni în care ai încredere. Dar important este ca, de fiecare dată, să mergi mai departe atâta timp cât ai un scop clar și ai suficiente argumente pentru a fi convins că succesul nu este unul iluzoriu.

Dacă ai întrebări pentru Alina, nu uita ca le poţi scrie mai jos şi vei primi un raspuns direct de la ea!

Pe curând,

Denisa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s