Uneori ai nevoie să auzi: „Dacă eu am putut, sigur poţi şi tu!”

Ieri m-am întâlnit cu Vera, la o cafea. O ştiam de la cursul de Digital PR. Vera e antreprenor şi a început, de un an, o afacere în domeniul designului vestimentar. Dar nu despre asta este vorba aici. Ceva din ce mi-a spus, mi-a rămas, parcă, tipărit în minte….

La început a căutat să se informeze cât mai bine despre piaţă şi avea o mulţime de întrebări. (Până acum, foarte normal!). Aşa că, şi-a luat inima-n dinţi şi s-a dus la alţi antreprenori din domeniu, să discute direct, să le adreseze câteva întrebări dar…. foarte puţini au fost dispuşi să stea de vorba cu ea, şi mai puţini au vrut să îi ofere un minimum de informaţie.

Dar asta nu a dezcurajat-o. Din contră. A început afacerea şi a testat singură pentru a vedea ce merge şi ce nu. Dar, ca Vera, sunt puţini. Mulţi au nevoie de o încurajare, de un sfat, de cuvintele „Dacă eu am reuşit, vei reuşi şi tu!”, „Dacă ai întrebări, sunt aici.”. Uneori ai nevoie să auzi asta. Mai ales la început, până când încep să apară primele rezultate.Înteleg şi ideea de concurenţă dar nu cred că se aplică aici. Nu e niciun concurs. Dacă cineva vine la tine şi te întreabă cum faci recrutări sau te roagă să-i recomanzi un specialist, nu înseamnă că mâine îţi va fura clienţii. Cred ca e loc pentru toţi.vera cafea

Din motivul acesta am început acest blog. Din nevoia de informaţii adevărate. Din nevoia unui spaţiu în care întrebările îşi găsesc răspunsul.

Vreau să demonstrăm, prin exemple reale, că se poate. Dar nu numai atât. Cred că, cel mai important este să vorbim despre cum se face. Vreau să vorbim despre proces, despre acţiunile care aduc rezultatul final. Îmi doresc să vă prezint oameni care sunt dispuşi să împartă din cunoştinţele acumulate, să admită micile greşeli de pe parcurs şi să vorbească despre adevarata faţă a antreprenoriatului. Cu bucurii şi greutăţi, deopotrivă. Oameni care sunt dispuşi să răspundă la întrebări. Oameni care văd în concurenţă un lucru bun, o stimulare a creativităţii şi a economiei. Oameni care cred ca e loc pentru toţi pe piaţă. Oameni care au convingerea că, succesul e direct proporţional cu ajutorul pe care îl oferă!

 

Pe curând,

Denisa

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s