5 Motive Să Ai (și) Un Blog Pentru Afacerea Ta!

Website, Facebook, Instagram, LinkedIn, Google+…acum și blog?!? Hmm…da! Iată de ce!

Site vs. Blog

Cred că ești de acord că în 2017, un site e obligatoriu. El este interfața ta profi și e al doilea loc unde intră un potențial client să caute informații despre tine (primul loc e Facebook sau Instagram!). Pe site te prezinți lumii (pagina about), îți prezinți serviciile (produse și prețuri), arăți cu ce clienți ai mai lucrat, inserezi câteva testimoniale (portofoliul) și, foarte important, scrii despre cum poți fi găsit (contact).

Dacă un site este pentru noii vizitatori, oamenii cu care de abia acum faci cunoștință, un blog e pentru cei “de-ai casei”. Un site e o primă întâlnire, pe când un blog o ieșire între prieteni. Acolo poți avea o atitudine mult mai relaxată, vei discuta despre moduri de utilizare ale produselor tale, tips and tricks, lucruri conexe afacerii tale, vei răspunde întrebărilor, vei scrie despre cazurile sociale în care afacerea ta e implicată și vei încerca să oferi cât mai multă valoare citiorilor tăi. Cu alte cuvinte, acolo vorbești cu prietenii, nu încerci să vinzi (sau cel puțin, nu direct!).

Acum că am facut diferența dintre informațiile de pe site și cele de pe blog, iată 5 motive pentru care e e bine ca afacerea ta să aibă (și) un blog: 

  • Te poziționezi ca expert în domeniul tău de activitate, vei fi o sursă importantă de informații. Scriind articole interesante și aducând o nouă perspectivă, din interiorul industriei, vei putea fi preluat de publicații din domeniul în care activezi (reviste, site-uri, alte bloguri). În felul asta vei ajunge să comunici cu un nou public, pe care, în timp îi poți transforma în clienți.

*De exemplu: Un avocat poate să scrie pe blog sfaturi din aria lui de cunoaștere. Sfaturile sunt utile și gratuite, aduc valoare cititorilor atunci cand aceștia au nevoie. Sunt sigură că, un mare procent dintre ei, vor apela la serviciile avocatului (pentru că și-a demonstrat deja competența), atunci cand vor avea nevoie.

  • Vii aproape de clienții tăi actuali și clădești relații cu clienții potențiali. Prin tonul relaxat al conversației și prin informațiile gratuite pe care le oferi, vei deveni un prieten pentru cei care îți citesc blogul. Ținând cont că pe blog nu vinzi nimic (direct), vei fi văzut cu încredere. În plus, sunt oameni care au nevoie de o perioada mai mare de timp de cercetare, înainte să fie gata să cumpere, și vor găsi resursele necesare pe blogul tău.
  • Creezi interacțiune prin comentarii și întrebări din partea cititorilor. Astfel îți vei cunoaște mai bine clienții și vei putea perfecționa continuu produsele folosindu-te de sugestiile venite direct de la ei ! Tot prin intermediul blogului, poți găsi parteneri, angajați și clienți pentru afacerea ta!
  • Crești traficul pe site/ shop online. Un studiu arată că firmele care au un blog și scriu regulat (2-3 articole pe lună) au cu 55% mai mult trafic decât cele fără un blog. (Studiu realizat de HubSpot).
  • Faci cunoștință direct cu CEO-ul! Oamenii nu cumpără produse ci cumpără povești iar prin intermediul blogului, vei reuși să-ți spui povestea mai clar decât în zgomotul din social media. Vei putea să le arăți oamenilor personalitatea ta, valorile în care crezi, angajații tăi și să începi un dialog.

write-blog-for-business-6

Uite câteva bloguri de business care ne plac Imagini pentru heart character symbol:

https://bucatarialidl.ro/

http://www.dentestet.ro/ – site si blog

https://molecule-f.com/blog/

http://www.theshare-space.com/Blog/

http://blog.pnkcasual.com/

Acum e rândul tău! -> Spune-mi ce părere ai despre companiile care au un blog! Ai un exemplu preferat? SAU Ai o afacere și vrei să lansezi un blog dar nu știi de unde să începi? 

Scrie-mi cât mai detaliat întrebarea ta în rubrica de mai jos și își va găsi răspunsul!

P.S. Dacă știi pe cineva care are o afacere, te rog ajută-mă și trimite-i articolul. S-ar putea să-l convingă să se apuce de blogging!

Pe curând,

Denisa

(Photo credit: Diana Atanasiu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s