20 De Trucuri Ca Sa Iubesti: Ziua De Luni!

20 De Trucuri Care Te Vor Face Să Iubești Ziua De Luni!

Cu o seară înainte….

 1. Write. Fă o listă cu ce vrei să realizezi săptămâna asta. Extra Tip: scrie maxim 5 obiective mari, duminică seara, chiar înainte de culcare. O să te trezești super motivată și n-o să fie nevoie să cauți butonul de Snooze!
 2. Dress to impress. Pregătește-ți garderoba pentru întreaga săptămână. Extra Tip: Uită-te pe prognoza meteo!

Dimineața…

 1. Good morning. Trezește-te devreme și fă ceva ce îți place. (De exemplu, azi primul lucru m-am uitat la rochiile de la Oscar).
 2. Sweat. Fă puțin sport și ascultă muzică energizantă (până și 5 minute de dansat prin casă sau genuflexiuni în timp ce te speli pe dinți, contează).
 3. Eat. Mănâncă un mic dejun sănatos și bun!
 4. Look good. Aranjază-te puțin. E important să te simți frumoasă în fiecare zi, cu atât mai mult lunea!
 5. Healthy habit. Împachetează-ți o gustare pentru muncă.

La birou…

 1. Analyze. Analizează-ți cele 5 obiective mari și fă o listă mai amănunțită cu acțiunile pe care e bine să le faci, pentru a le îndeplini. Separă lista pe zile.
 2. Meeting. Organizează o ședință (scurtă!) cu angajații sau colegii tăi și stabiliți împreună ce aveți de făcut săptămâna asta, o să întărească spiritul de echipa și o să simțiți că trageți în aceeași direcție.
 3. 80/20. Folosește legea lui Pareto, 80/20.Pe scurt, legea spune că doar 20% din acțiuni, aduc 80% din rezultate. Și se aplică și inversul, restul de 80% dintre acțiuni, ne aduc numai 20% din rezultate. Ideea e să depistezi care sunt cele 20% dintre acțiuni și să le faci cât mai bine, doar pe ele! Economisești timp și energie + ai rezultate!
 4. Lunch. Ia prânzul alături de un prieten.
 5. Pomodoro. Aplică metoda Pomodoro la muncă. Intervale de muncă intense, de 25 de minute, fără întreruperi, urmate de pauze de 5 minute. După 4 sesiuni Pomodoro, poți lua o pauză puțin mai lungă.
 6. Track. Vezi ce ai facut bine săptămâna trecută și încearcă să faci din nou. Monitorizează, nu merge dupa ureche.
 7. Go Offline. Pune-ți telefonul pe modul silențios cât lucrezi intens și lasă social media deoparte. Îți ia mult mai mult să revii asupra unei idei și rezultatul final are de suferit atunci când te întrerupi.
 8. Good job! Fă complimente! Laudă-ți colegii sau angajații pentru ceva bine făcut. Vei vedea că vor fi mai productivi și mai dispuși să încerce abordări noi.
 9. #PositiveVibesOnly. Păstrează-ți optimismul și nu lăsa lucrurile minore să te afecteze! Locul de parcare, o zi ploioasă, un eveniment neplăcut din weekend – încearcă să nu deschizi sau să intri în astfel de discuții. Alege partea frumoasă.

După muncă…

 1. Music. Ascultă muzica în drum spre casă și cântă/dansează/ râzi în mașină.
 2. Listen. Ajuns acasă fii prezent și ascultă-i cu adevarat, pe cei dragi. Lasă mailurile, telefoanele, gândul la ce ai de făcut mâine. Mai bine alege o activitate de seară pentru familia ta, te va face instant să te simți util și e un sentiment minunat.
 3. Plan. Planifică-ți de pe acum distracția de weekendul viitor!
 4. Love what you do. Alege să ai o activitate care să-ți provoace bucurie, care să te energizeze la maxim și să scoată ce e mai bun din tine! Vei vedea că ești în stare de mult mai multe decât crezi. Amintește-ți cât de des poți: De ce faci ceea ce faci… și nu vei mai avea zile de luni proaste!

 

Acum aș vrea să aud parerea ta! Care sunt trucurile pe care TU le folosesti? Spune-mi, care dintre cele 20 de idei vrei sa-o incerci, cat mai curand?

P.S: Sharing is caring! Ajuta-ma si trimite mai departe mesajul, mai ales daca ai un priten mai morocanos Lunea 😛

 

Pe curand,

Denisa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s