Ce este un influencer?

Trebuie să recunosc, acum 7 ani, pe când terminam facultatea de Marketing, nu se auzise termenul de „influencer” (cel puțin, nu la modul în care este astăzi folosit). Este de înteles, fenomenul Social Media era abia la început…

Pe atunci, țin minte că vorbeam despre endorsement și numai vedetele sau persoanele publice, se bucurau de statutul de „influenceri”.

Dacă un brand dorea să comunice cu un anumit segment din publicul țintă, nu avea decat o soluție: trebuia să apeleze la o vedetă și să comunice prin metode de advertising tradițional sau PR. Lucrul acesta s-a dovedit costisitor și nu în toate cazurile eficient. De ce? Pentru că vedetele și persoanele publice sunt într-un numar limitat, ceea ce înseamnă fee-uri extrem de mari, nișe mai putin clare și metode de comunicare tradiționale, mai puțin credibile.

În 2017, situația este cu totul alta. Nu s-a renunțat la influencerii din rândul vedetelor dar, alături de ei, au luat loc câteva mii de Bloggeri/ Vloggeri/ Instagrammeri care și-au construit singuri faima și publicul, pe rețelele de socializare.

La prezentarile marilor case de moda, in primul rand (Front Row) stau acum „Fashion Influencers” si o singura postare de-a lor poate ajunge sa coste si cateva zeci de mii de euro. Am gasit un articol interesant pe aceasta tema, in Vogue UK.

Și totuși, ce este un influencer? 

Un influencer este o persoană (sau un brand) care are puterea de a influența comportamente (de cumpărare sau alte acțiuni) ale unui grup de urmăritori (follow-eri). Pentru acel grup, influencerul reprezinta: o sursa de inspiratie, referinta sau o autoritate.

*FUN FACT: Cu toții suntem influenceri, la un anumit nivel. De cele mai multe ori, sfera noastră de influență se rezumă la: grupul de prieteni din care facem parte și familia.

Din momentul în care canalele de Social Media au explodat, devansând mediile tradiționale de comunicare, fiecare dintre noi a avut oportunitatea să se facă remarcat și să creeze o comunitate în jurul brandului propriu, devenind în felul acesta o „mini-vedeta”, mai exact: un influencer.

Întrebarile care se pun în acest moment sunt: 

  • Cum devii un influencer și cum îți menții loială comunitatea?
  • Care este următorul nivel pentru influenceri? Ce urmează dupa colaborări și mărci proprii?
  • Care sunt domeniile cu cele mai mari bugete alocate pentru influenceri?
  • Care sunt responsabilitățile unui influencer, în 2017?

digital divas entreprenelle

(Dana Rogoz, Andreea Esca si Alexandre Eram- foto via Digital Divas)

Răspunsurile la toate aceste întrebari (dar și muuulte altele) își vor găsi răspunsul la Digital Divas, pe 17 Mai, la Paltul Bragadiru. Printre vorbitorii conferinței se află: Stela Toderașcu (AVON), Alexandra Chelu (Lenovo), Matei Dima (BROMANIA) și Lorena Buhnici (lorenabuhnici.ro).

Daca nu poți ajunge, urmarește live sesiunile și Gala pe: www.digitaldivas.ro.

Seara se încheie cu Gala Digital Divas Awards, care oferă an de an recunoaștere celor mai bune proiecte online din Fashion și Beauty pe categorii precum: Young Divas in Fashion Blogging, Young Divas in Beauty Blogging, Best Use of  Photography in Fashion and Beauty Blogging, Digital Diva of The Year, People’s Choice Awards, Best Instagram Account, etc.

Sper sa ne vedem acolo!

 

Pe curand,

Denisa

(foto via Harper’s Bazaar)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s